Whirlpool постоянно разработва устойчиви и екологични продукти и технологии, които подобряват живота в дома ви.

Whirlpool подобрява ежедневието в дома ви по устойчив начин

В Whirlpool се ангажираме да подобрим качеството на живот у дома с технологията 6th Sense, която е проектирана да осигури интуитивно и приятно изживяване, като същевременно минимизира консумацията на ресурси. Whirlpool се грижи за хората и благосъстоянието на нашата планета, като разработва иновативни технологии за пестене на електричество, вода и време и като поддържа по-здравословна и намаляваща стреса среда.

Технологии на Whirlpool, които подпомагат пестенето на ресурси и опазването на нашата планета

Функциите на продуктите Whirlpool автоматично регулират консумацията на енергия и вода в перални и съдомиялни машини.

ТЕХНОЛОГИЯ 6TH SENSE

Интуитивна интелигентност. Усъвършенствано действие.

Технологията 6TH SENSE на Whirlpool избира правилните настройки автоматично благодарение на интелигентните сензори в уредите.

Нашите интуитивни функции могат автоматично да регулират консумацията на енергия и вода в перални и съдомиялни машини. Те намаляват до минимум температурните колебания в хладилника и фризера или регулират разхода на перилен препарат в пералнята. Всичко това – за да прави живота ви по-добър по устойчив начин.
Новите перални Whirlpool Supreme Silence използват възможно най-ограниченото количество вода благодарение на усъвършенствана технология.

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПЕСТЕНЕ НА ВОДА

Усъвършенствани технологии подобряват ефективността на почистване

Новите перални Whirlpool Supreme Silence използват възможно най-ограниченото количество вода, за да гарантират изключителна икономия всеки път.
Тъй като количеството на използваната вода се регулира в зависимост от натоварването, а водата се разпръсква директно върху дрехите чрез горната дюза, тази усъвършенствана технология подобрява действието за изпиране и осигурява по-голяма ефикасност.
*Тествано при програми Пълно зареждане 45 мин, Памук, Смесена и ЕКО 40-60 със или без WaterSave и 6TH SENSE
Технологията Autodose спестява перилен препарат при всеки цикъл.

ТЕХНОЛОГИЯ AUTODOSE

Пестете перилен препарат и се наслаждавайте на дрехите си по-дълго

Пестенето на перилен препарат при всяка програма е важно: за вас, за дрехите ви и за Земята. Ето защо новата пералня Whirlpool разполага с AutoDose – автоматична система, която дозира точното количество перилен препарат. Това ефикасно дозиране предотвратява износването на влакната поради прекомерната употреба на препарати. Осигурява до 26 безгрижни изпирания* без презареждане. Напълнете чекмеджето веднъж с перилен препарат и омекотител и оставете системата да свърши останалото, за да можете да посветите времето си на това, което наистина има значение.
*При използване на резервоар за течен перилен препарат от 35 мл с капацитет на прането 5 кг (нормативно зареждане с Памук съгласно стандарта IEC 60456) и концентрация на перилния препарат 4X (Средно 20<ml<35).
NaturalDry е система, предназначена за равномерно сушене на съдовете благодарение на естествения въздушен поток.

ТЕХНОЛОГИЯ NATURALDRY

Гарантира максимална ефикасност и безопасност

До 70% по-добри резултати. До 15% по-ниска консумация на енергия*.

NaturalDry е система за автоматично отваряне на вратата, предназначена за равномерно сушене на съдовете благодарение на естествения въздушен поток. Вратата се отваря автоматично и безопасно, само когато температурата вътре спадне значително, за да позволи на околния въздух да влезе в съдомиялната машина и да изсуши всички съдове и прибори с изключителни резултати и голяма икономия на енергия.
* въз основа на средната ефективност на сушене и съответното потребление на енергия на съдомиялна машина с 2 кошници Whirlpool с NaturalDry при комбинирано зареждане, включващо пластмаса, стъкло, стомана и порцелан, в сравнение със съдомиялна машина с 2 кошници Whirlpool без NaturalDry. Резултатите от сушенето могат да варират в зависимост от модела и зареждането на съдомиялната машина.
Индукционен плот Whirlpool i100 с технология CleanProtect

CLEANPROTECT

Опазвайте планетата, докато почиствате готварския плот

Технологията CleanProtect се състои от нанопокритие върху цялата повърхност на индукционния плот i100. Благодарение на него можете да почистите плота си само с вода и да спестите до 6 бутилки обезмаслител*
*Икономията е изчислена за период от 1 година, като се пресмята с 11,4 ml общ обезмаслител (еквивалентно на 6 пръсвания), използван 8 пъти седмично; при капацитет на бутилката 750 ml.

Разберете колко вода и енергия можете да спестите

Уредите на Whirlpool се адаптират към нуждите на потребителите, като осигуряват безпроблемна работа и щадят планетата и нейните ресурси благодарение на нашата технология 6TH SENSE. Тя съчетава интуиция и ефективност и същевременно намалява до минимум хранителните отпадъци, използването на вода, химикали и енергия.


Време е за Saving Mode On с Whirlpool!
Благодарение на технологията 6TH SENSE можете лесно и да пестите пари, и да опазвате Земята! Всяка програма ви осигурява перфектни резултати и спестява енергия и вода, като по този начин допринася за устойчивостта и екологията.

Основни факти за стратегията за устойчивост на Whirlpool

Whirlpool получи златен медал за ангажимента за устойчивост от EcoVadis през 2022 г.

EcoVadis, международната рейтингова агенция, която оценява представянето на компаниите и техните вериги за доставки по екологичните, социални и етични въпроси, присъди на Whirlpool EMEA златен медал в категория „Оценка за устойчивост“ на Ecovadis за 2022 г.

Златният медал поставя Whirlpool в топ 5% от оценяваните световни компании и признава дългогодишния ни ангажимент за екологична устойчивост и социална отговорност.